Iets positiefs
“Onze zoon houdt van sporten, trainen en bewegen”, vertelt de moeder, die liever niet met haar naam in de krant komt. “De sporttandem én het feit dat we voor de aanschaf subsidie konden krijgen, was echt iets positiefs. Wij zijn daar heel blij mee.” Ze vertelt dat zij eerst een aanvraag bij de Wmo ( Wet maatschappelijke ondersteuning) deed. Maar omdat hun zoon de tandem niet nodig had om naar school te gaan, maar om te sporten, werd ze op de Subsidie Spothulpmiddelen gewezen. Op die aanvraag kreeg ze vrij snel een (positief) antwoord. Daarna begon de zoektocht naar de juiste tandem. “Dat duurde veel langer dan het proces van aanvragen omdat de tandem op maat gemaakt moest worden.”
Veerkracht
“We hebben al heel wat mooie tochten gefietst met de tandem”, vervolgt de vrouw. “In Groningen en in Drenthe. Zoals een tocht naar de VAM-berg. Om met de tandem mee te doen aan ‘Alpe d’HuZes’ is door bijvoorbeeld vervoer, best lastig. Onze zoon gaat daarom volgend jaar lopend de berg op. Voor ons is hij een grote bron van inspiratie. Vrij snel heeft hij de knop omgezet en zich gericht op de vraag wat hij nog wel kan. Hij is niet bij de pakken neer gaan zitten. Ik vind het heel bijzonder te zien dat hij zo veerkrachtig is.”
Ook een subsidie voor een sportmiddelen nodig?
Sporters met een beperking hebben soms een hulpmiddel nodig. De Subsidie Sporthulpmiddelen is er voor iedereen die vanuit de zorgverzekering of Wmo geen vergoeding krijgt voor een sporthulpmiddel. Denk aan een sportrolstoel, een blade of een runningframe. Meer informatie vindt u op deze pagina.