ASSEN - Van 5 t/m 12 oktober is het de week van ons eten. En op zaterdag 12 oktober viert Drenthe Boert Bewust dit in samenwerking met Van Riek tot Vork en Interzorg in Hartje Assen. Je maakt via je bord én een koptelefoon kennis met de veldbonen van Geert’s Best en de bramen van de Marwijkshof, twee boeren uit de buurt. Terwijl je aan tafel zit op de markt in Assen wordt je meegenomen naar het platteland, naar het verhaal dat schuilgaat achter het eten op je bord. Benieuwd hoe het platteland al decennialang de stad voedt? Prik gratis een vorkje mee en ervaar het zelf!


Van Riek tot Vork vindt plaats op 12 oktober op de zaterdagmarkt in het centrum van Assen, op de Brink 10. Dit evenement is vrij toegankelijk en het is niet mogelijk om te reserveren. Er zullen 10 rondes plaatsvinden van 15 minuten tussen 11.00 en 16.00 uur. Meer info? Check www.deweekvanonseten.nl, www.vanriektotvork.nl of www.drentheboertbewust.nl

Interzorg werkt met korte ketens, van inkoop tot de bereiding van het dagelijkse eten. Dit doet Interzorg 7 dagen in de week. Ze vinden de maatschappelijke belangen belangrijk. Interzorg is een voorloper in duurzaam en gezond eten.